De geschiedenis van Schijf Sport dateert van 1965-66 toen achter het kasteel te Retie werd gevoetbald. Ze sloot aan bij het A.V.V.B (Arbeidersvoetbalbond Kempen), lid van de Fros (Amateursportfederatie Kempen).

Een hobbelig voetbalveldje, kleedkamers in de catacomben van het kasteel en café Den Dorser als kantine. Zo is het begonnen. Gust Hoskens was onze allereerste voorzitter. Daarna had Schijf Sport haar terrein aan het Geenend, terwijl Café den Dorser fungeerde als kantine. Bekende namen uit den beginne waren o.a.: José Geudens, Rob Bax, Walter Aarts, Vic Smets, Karel Damen, Jan van den Eynde, Louis Slegers, Jef Wens, Gust Hoskens, Frans Vervecken, Roger Deckx, Frans Goris en Jos Haest.

Vanaf het seizoen 1967-68 werd er officiëel gestart in de het Arbeidersverbond Mol in competitieverband. Toen Den Dorser een duivenbond onder de vleugels nam, verhuisden de mannen van ‘t Schijf voor den eerste keer. Naar het Geenend waar eerst een veld, dan een kleedkamer en vervolgens een kantine werd geïnstalleerd.

In eerste instantie kon men terecht bij “Bertha”. Zij stelde bijna haar ganse huis ter beschikking, vermits zowel de thuisploeg, als de bezoekers én scheidsrechter een living, bergplaats of andere wasplaats ter beschikking kregen. Eventjes kon het Schijf ook terecht bij Leo van Gompel, waarna toch werd overgegaan tot de bouw van een kantine met douches op het Geenend.

De gronden daar werden bouwgronden en in het jaar 1981 zocht men weerom een ander plekje om te voetballen. Derde keer goede keer en de Schijfsporters kwamen terecht in de Zavelstraat waar zij nu nog steeds voetballen op een schitterend veld met een mooie accommodatie.

Op sportief vlak is Schijf Sport ondertussen reeds heel wat jaren actief in de hoogste afdelingen van de Arbeidersbond Kempen, zowel in de zaterdag- als in de zondagreeks. Meerdere titels mochten ondertussen worden gevierd in beide reeksen. Het absolute sportieve hoogtepunt beleefde Schijf Sport in het jaar 1989. Schijf Sport behaalde toen de kampioenstitel en de supercup in de hoogste afdeling.

In 2006 werd besloten om met een tweede zaterdagploeg te starten. Ondertussen is ook deze ploeg opgeklommen naar de 3de afdeling.

Schijf 3 houdt op zondagvoormiddag met succes de eer hoog in de zondagreeks.

Schijf Sport heeft ook enkele jaren een damesploeg gehad, de SchijfGirls. Zij speelden enkel vriendschappelijke wedstrijden maar zijn spijtig genoeg ondertussen gestopt.

Bij de start van het seizoen 2013 – 2014 is opnieuw een ploeg van Schijf Sport gestart in de zaterdagreeks.

Wegens omstandigheden hebben wij bij de start van het nieuwe seizoen 2017-2018 de ploegen moeten herverdelen, waardoor wij nu opnieuw met 2 ploegen op zaterdag en één ploeg op zondag spelen. Eén van de weinige clubs waar nog 3 ploegen actief zijn.

U merkt het, Schijf Sport leeft meer dan ooit !